Zomer 2021 is begonnen

HOLLUM – De zomer van 2021 is begonnen en wat een mooie zomer lijkt het te worden. Het water dat nu valt is goed voor de tuinen en de natuur, dus ook mooi. Of het nu regent of droog en warm is; er geldt tot 14 september 2021 een rookverbod in de natuur. Niet roken in de duinen en het bos, geen peuken rond de bankjes op de dijk, geen kampvuren, tenzij de kampvuurorganisator een vergunning heeft van de gemeente. De vergunninghouders weten precies wat kan en wat mag.

Zomer

De zomer begint op 21 juni. Die datum staat op de kalender als het begin van het warmste seizoen van het jaar. Toch begint de zomer ook wel eens op de 20ste. De astronomische zomer begint nooit op hetzelfde moment als het jaar daarvoor, al liggen de tijdstippen wel dicht bij elkaar. De astronomische zomer begint in Europa bijna altijd op 21 juni, op de langste dag van het jaar. Dat was zo sinds 2003, tot vorig jaar. In 2020 begon de zomer op 20 juni. Voor de eerstvolgende zomer dat het op de 20ste begint moeten we wachten tot 2024.

lees hier meer over het begin van de zomer

lees hier over Zwemmen in de Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *