Zo maak je van je roadtrip een onvergetelijk feestje

– IM – Het woord roadtrip heeft een magische uitwerking op iedereen die ook maar een beetje avontuurlijk is ingesteld. In eigen land, richting oosterburen of dieper Europa in, er valt per auto eindeloos veel te ontdekken. Met je partner, een groep vrienden of het hele gezin. Maak er een onvergetelijk feestje van met onderstaande tips.

Kies voor een huurauto

Heb je geen eigen auto, of kom je er met je vrienden niet uit wie zijn trouwe vierwieler beschikbaar stelt met allerlei problemen tot gevolg, dan deel je gewoon gezamenlijk de kosten van een huurauto. Ben je woonachtig in bijvoorbeeld de regio Den Bosch? Het simpelweg intikken van Autoverhuur Den Bosch brengt je bij de meest voordelige (en bereikbare) verhuurder van Nederland. Deze biedt de optie om met reclame op de auto rond te rijden, zodat de huurprijs nog aantrekkelijker wordt: de adverteerder betaalt hier vanzelfsprekend een deel van. 

Kies geen bestemming

In je bij Autohopper gehuurde gezinsauto of busje trek je er vervolgens op uit. Waarheen? Dat is het leuke: er hoeft niet per se een bestemming gekozen te worden. Hoe minder je van tevoren dichttimmert en probeert te regisseren, des te meer verrassende dingen maak je mee. Zet bijvoorbeeld koers richting Groningen, steek de grens over en wie weet beland je op de ferry naar Denemarken. Of bevind je je plotsklaps in steden die je nog wilde afvinken zoals Hamburg, Stockholm, Berlijn of Praag. Hoe langer de roadtrip duurt, des te meer mogelijkheden zijn er. 

Maak gebruik van handige reis-apps

Er zijn talloze apps die je gebruikt om bijzondere plekken te vinden, mooie routes uit te zoeken en wetenswaardigheden over (onbekende) steden bij de hand te hebben. De stoplap zo kom je nog eens ergens! wordt alleen maar vaker gebezigd als je zo min mogelijk eisen stelt, maar wel voorbereid bent op hoe je optimaal geniet van die verrassingen. En helemaal 'lost in translation' zul je in Europa niet snel terechtkomen. Denk verder aan natuur-apps die je bijschijnen over de lokale flora en fauna. 

Zoek bijzondere (en duurzame) alternatieven voor overnachtingen

Google meteen even op 'bijzondere overnachtingen' en ook je slaapplek wordt één grote surprise. Er bestaan oneindig veel B&B's die er een hele eigen opvatting van een bed met ontbijt op nahouden. Boomhutten, vliegtuigen, koetsen, boten, hangtenten, er zijn veel alternatieven voor een hotelkamer. Niet zelden zijn dit accommodaties die oog hebben voor de natuur en duurzaamheid. Het is weer eens wat anders, je eigen ontbijt uit een fruittuin plukken of je 's morgens wassen in een kabbelend beekje!

– Ingezonden Mededeling – 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 820

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *