Zo kun je de tropisch eiland-stijl gebruiken in je woning

LEEUWARDEN – Als je meer tropisch in je interieur wilt krijgen, zijn er een aantal manieren waarop je het strand naar binnen kunt halen. Op Ameland kun je dat natuurlijk perfect doen aangezien je zelf al op een mooi eiland woont, al is dit Nederlandse Waddeneiland over het algemeen niet echt tropisch. Desondanks valt het aan te raden om je woning te transformeren met behulp van de tropische eiland-stijl. Hier past een gele epoxy vloer natuurlijk perfect bij aangezien dit dan een beetje eruitziet als zand. Ook de onderstaande tips zullen hier zeker bij helpen.

Minimalistisch of maximalistisch

We houden niet allemaal van de maximalistische look. Als je niet van felle kleuren en een mix aan patronen houdt, kun je toch het junglegevoel krijgen. De sleutel? De juiste accenten kiezen. Hierdoor zul je ook met de minimalistische look alsnog de tropische eiland-stijl kunnen toepassen in je woning op Ameland, bijvoorbeeld met behulp van tropische planten die je hebt geplaatst op je vloercoating. Toch past maximalisme over het algemeen wel beter als je je huis eruit wilt laten zien als een jungle. Dit doe je door diverse kleuren, texturen en patronen te gebruiken in je interieur.

Tropische decoratie

Tropische stijl is een van de populairste trends van het decennium. Justina Blakeney's #jungalow-stijl leidde zelfs tot een hele beweging op Instagram en overal huiseigenaren bedekken hun muren met gewaagde, jungle-geïnspireerde prints. Dit zonnige, vrolijke decor verandert je huis in een toevluchtsoord, zelfs als je woont op Ameland of op het platteland van Friesland. Maar het upgraden van je huis tot een tropische oase gaat niet alleen over het toevoegen van planten. Kies voor grote kleuren, de juiste accenten en funky kamerpalmen om je zonnige metamorfose compleet te maken. Ook moet je de gietvloer prijs betalen, want dit past er goed bij.

Tafeldecoratie

Als je de muur niet kunt schilderen, wat behang van monstera’s op de wanden kunt plakken of zelfs de kamer helemaal niet kunt verbouwen, heb je misschien het gevoel dat je tropische opties beperkt zijn. Toch is dit absoluut niet het geval, ook dan is het alsnog mogelijk om de tropische eiland-stijl terug te laten komen in je huis op Ameland. Door een speels tafellandschap of salontafeldisplay samen te stellen, kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je jungle-ambities vervullen. Zo kun je op je buiteneetset bijvoorbeeld weelderige decoratie plaatsen met allerlei verschillende kleuren, patronen en texturen.

Architecturale accenten

Huizen die cool zijn aan de kust, begrijpen wat de stijl speciaal maakt. Een van de beste onderdelen van de jungle-stijl is begrijpen hoe donker hout in wisselwerking staat met lichte ruimtes, dit past echt precies bij het gevoel dat een tropisch eiland je normaal gesproken geeft. Natuurlijk is er veel decoratie die past bij de tropische stijl waar je echt van zult houden, denk bijvoorbeeld aan een enorme palmboom of groene kunstwerken. Daarnaast mogen architecturale accenten er ook zeker zijn. Dit kun je al simpel toevoegen door een deur met een driehoekig motief te plaatsen in je woning.

Partnerbijdrage Twenty4Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *