Fietsexcursie langs Verborgen Bunkers Ameland

Geplaatst op: 17 augustus 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Fietsexcursie Verborgen Bunkers

NES - De Amelander Musea organiseren elke week fietsexcursies langs restanten van de Atlantikwall. De fietsexcursie Verborgen Bunkers voert langs diverse bunkers op West-Ameland. De gids vertelt over de Tweede Wereldoorlog en hoe het er hier destijds aan toe ging. De start is bij het Bunkermuseum, in de duinen achter Sier aan Zee. 

De fietstocht op zich is al prachtig en daar komen de bijzondere verhalen, anekdotes, feiten en weetjes bij, met ruimte voor uw vragen. Er worden verschillende bunkers aangedaan en in drie kunt u naar binnen. Neem, als het hard heeft geregend, uw laarzen mee, want een van die bunkers loopt na een fikse plensbui onder water. De excursie begint en eindigt bij het Bunkermuseum. Een bezoek aan dit museum is bij de fietsexcursie Verborgen Bunkers inbegerepen.

School- en jeugdgroepen
School- en jeugdgroepen (tot 18 jaar) kunnen de bunkerexcursie boeken met een eigen gids. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum (0519-542737).

Individuele deelnemers
Elke dinsdag en donderdag excursie voor individuele deelnemers om 14:00 uur. 
Neem uw eigen fiets mee. Reserveren kunt via de website van de Amelander Musea.

Dinsdag en donderdag
Fietsexcursie Verborgen Bunkers is elke dinsdag en donderdag in augustus met start om 14:00 uur. In augustus is op dinsdag Jeanet de Jong de gids op donderdag Gerlof Molenaar.

Wad excursie
Ook de andere excursie gaan weer los voor individuele deelnemers: de Ecosafari, de Wad excursie, de Eendekooi excursie en de Strand excursie. Ze zijn te boeken via de website van de Amelander Musea

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?