Zes kerken Ameland open voor korenfestival

HOLLUM – Aanstaande zaterdag 8 oktober openen zes kerken op Ameland hun deuren voor het Korenfestival Frisia Cantat. Bijna duizend zangers en zangeressen van zo'n 40 koren geven acte de présence met hun optredens in Hollum, Ballum en Nes. Er valt muziek te beluisteren in diverse genres.

Een grote variatie aan koren werkt mee aan het dagprogramma dat om 10.30 uur start in alle kerken en tot het einde van de middag duurt. Jongenskoren, gospelgroepen, mannenkorem, vrouwenkoren, vocale ensembles, popkoren, kerkkoren en gemengde koren; ieder koor zingt zijn eigen repertoire dat varieert van klassiek tot modern, popsongs, gospelmuziek, kerkelijke liederen en wereldlijke teksten.

De organisatie ligt in handen van de KCZB, de Koninklijke Christelijke Zangersbond, een landelijke korenorganisatie die de belangen van ruim 40.000 zangers in Nederland behartigt. 

Slotkoor

Aan het einde van de middag om 17.00 uur is vindt een slotmanifestatie plaats in de Sint Clemenskerk in Nes, waar vele koren aan deelnemen in samenzang.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Iepen Mienskipfuns, SAKO/Keunstwurk Friesland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Lammert Koopmans stichting, Stichting Siebolt foudation en diverse sponsoren.

lees hier ook over het zangevenement

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *