Zeppelin boven het Wad

LEEUWARDEN – Gedeputeerde Staten steunen een onderzoek naar commerciële vluchten met een zeppelin boven het Waddengebied. Van half juli tot half augustus van het komende jaar zullen proefvluchten gemaakt worden. Het project kan werkgelegenheid opleveren en bedrijven kunnen gebruik gaan maken van de zeppelin, zegt de initiatiefnemer “Stichting Zeppelinvluchten Waddenzee” in Harlingen. De organisatie mikt op eko-toeristen. Bovendien kan het waddengebied vanuit de lucht in de gaten houden worden.
Als blijkt dat de vluchten rendabel zijn komen er in Harlingen, op Ameland en misschien op Terschelling vaste instapplaatsen. Komende zomer maakt de zeppelin vluchten van een uur voor maximaal elf personen. Een kaartje gaat € 200  kosten. De provinciale subsidie bedraagt € 155.000.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *