Zeiljacht veilig in haven

IJMUIDEN – Vanaf ongeveer zeven uur was er een grote zoekactie naar een vermist zeiljacht. Het zeiljacht was dinsdag rond het middaguur vertrokken vanuit Schiermonnikoog om over de Noordzee richting Terschelling te gaan. Sindsdien was er echter niks meer van het zeiljacht gehoord. Het jacht had twee personen aan boord. Via de Nederlandse Kustwacht werd hierop een grote zoek actie opgestart. De KNRM rukte met zeven reddingsboten uit. De reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen van Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling gingen allemaal op zoek naar de vermiste zeilboot. Ook zijn er twee helikopters en een vliegtuig ingezet, om vanuit de lucht te zoeken.

Iedere eenheid kreeg een eigen zoekgebied op van de Kustwacht. Dit gebied werd stelselmatig afgezocht met zoekslagen. Na enkele uren de Noordzee te hebben afgezocht en diverse jachten te hebben aangesproken kwam het verlossende bericht dat het jacht veilig en wel op de Dokkumer Ee was gesignaleerd. Kennelijk hadden de opvarenden besloten om niet naar Terschelling te gaan. Hierop keerden alle eenheden terug naar hun stations.
Bron: KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *