Zeewater op naar 20 graden

WAGENINGEN – Voor het eerst in ruim drie weken tijd wordt het vandaag in het binnenland op diverse plaatsen weer zomers warm met 25 graden of meer. Morgen verwacht MeteoGroup lokaal zelfs tropische waarden van 30 graden. Voor degenen die naar het strand gaan is er een groot verschil met drie weken terug, de zeewatertemperatuur nadert namelijk al de 20 graden.

Tijdens de vorige zomerse tot tropisch warme periode, van 6 tot en met 10 juni, lag de zeewatertemperatuur nog rond 16 graden. Inmiddels liggen de waarden op zo’n 19 graden en door de warmte en zon loopt dit morgen volgens MeteoGroup op richting 20 graden.

Het is vandaag niet direct overal de hele dag zonnig. Vanochtend drijven vooral over de noordelijke helft van het land wolkenvelden over die het de zon soms enige tijd lastig maken. Vanmiddag breekt de zon uiteindelijk overal goed door. Het wordt daarbij 21 graden op de stranden tot maximaal 27 graden in het zuiden van het land. In het Waddengebied steekt er wel een stevige bries op, 4-5 Bft, uit het zuidwesten.

Morgen draait de wind naar het zuiden en wordt het nog warmer met 's middags 25 tot 30 graden. Later in de middag en avond is lokaal dan wel een bui mogelijk. In het weekend gaan op meer plaatsen enkele buien vallen en wordt het minder warm.

Bron: MeteoGroup

lees hier Zwemmen in de Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *