Zeevonk gesignaleerd op Wadden

TERSCHELLING – Op Terschelling is afgelopen weekend al zeevonk gesignaleerd. Door de warme dagen is dat uitzonderlijk vroeg in het jaar. Bloeiende zeevonk is soms ook in de wateren rond Ameland te zien. Als je bij aanwezigheid van zeevonk door het water loopt zie je dat het eencellige organisme het water blauw-groen oplicht. Dat is het beste zien op een donkere avond met weinig kunstlicht en geen maan; overdag ziet zeevonk er als zalmroze verkleuring van het water uit.

Normaal gesproken maak je de meeste kans op een warme zomeravond of een late lenteavond om dit natuurverschijnsel te zien. De eerste signalering op Terschelling is zeker een maand eerder dan vorige jaren. Het is een wonderschoon gezicht voor de wandelaar op het strand. De golven lichten blauw-groen op en wie dan in het water gaat wandelen ziet het sprookjesachtig opspatten. 

Voor foto’s van zeevonk op Ameland houden we ons aanbevolen.

Het filmpje hieronder geeft een beeld, al is het niet op Ameland gefilmd

⇒  lees hier meer over Lichten van de zee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *