Avond over begeleid wonen

HOLLUM – Ameland onderzoekt de voorzieningen op het gebied van begeleid wonen. Op 1 maart maakte een afvaardiging van gemeente, zorgprofessionals, ouders en vertegenwoordigers van Zorgcoöperatie Ameland daarvoor een reisje naar Terschelling. Op het buureiland is het begeleid wonen goed geregeld en wordt de voorziening gedragen door de bevolking. De zorgboerderij op Terschelling heet De Jonge Jan.

Het streven is om op Ameland vergelijkbare voorzieningen voor jongeren en volwassenen met een beperking te realiseren, vanuit de visie ‘Een leven lang op Ameland’.

De huidige oudergroep wil graag in contact komen met andere ouders en belangstellenden. Op 10 april is er daarom een bijeenkomst in Ons Hol, in aanwezigheid van ouders, Zorgcoöperatie Ameland, wethouder en gemeente. Aanvang 19:30 uur. Het is een avond voor iedereen die zich betrokken voelt en mee wil denken.

Aanmelden wordt aanbevolen. Dat kan via mailadres gebiedsteam@ameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *