Zeemansleed voor Ameland

VaderdagAMSTERDAM – Zeemansleed, zo heet de website van Amsterdammer Piet Boltjes. Hij verzamelt informatie over oude schepen, over hun opvarenden en de wederwaardigheden aanboord. Een website vol Zeemansleed en Zeemanshoop. Hij kwam tot de site na jaren van stamboomonderzoek. Met enige regelmaat kwam hij "overboord geslagen", "uit de mast gevallen", "aan boord overleden" tegen. In de jaren 60 was hij al begonnen met een kaartsysteem over de Nederlandse zeilvaart van 1800 tot 1940. In zijn kaartenbak zaten 10.000 schepen. Nu wil hij de opvarenden een ‘gezicht’ geven.

Boltjes wil aan zijn website graag informatie over Amelander zeelui toevoegen en hij geeft Amelanders de mogelijkheid iets over de lotgevallen van hun voorouders te weten te komen.

Boltjes is al met zijn eerste Amelander speurtocht bezig. Hij zoekt zoveel mogelijk gegevens over logger de Kick en over Pieter IJnsen die op zee bleef.

Van Ameland ontbreken nog veel gegevens, zegt Boltjes. Wellicht kunnen Amelanders de Amsterdammer helpen zijn website aan te vullen met gegevens van eilander zeelui.

>>> de website is te vinden op de Links pagina, onder de Z van Zeemansleed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *