Zeehondenvervoersverbod niet bij WPD

PIETERBUREN – De Stichting Lenie 't Hart Zeehondenfonds windt zich op over gedoe rond het transport van zeehonden.

Het virus is na Denemarken en Duitsland nu ook in Nederland vastgesteld en de Nederlandse Waddeneilanden waarschuwen allemaal zieke zeehonden niet aan te raken en de gemeente te bellen.

Volgens het Zeehondenfonds is nu zelfs het transport van zeehonden per veerboot verboden. “Navraag heeft geleerd dat dit verbod niet is ingesteld door het Ministerie van EZ. Het is nog onduidelijk wie dit wél heeft ingesteld; het is géén overheidsmaatregel. Het zijn belachelijke regels, maar voorlopig heb je er mee te maken.” Dat zegt Karst van der Meulen van Stichting Lenie 't Hart Zeehondenfonds.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds heeft binnenkort geld beschikbaar voor de EHBZ en binnenkort ook een zeehondenambulance tot haar beschikking.

Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten laat weten dat een dergelijk transportverbod niet geldt op de veerboten van Wagenborg naar Ameland en Schiermonnikoog.

De Stichting Lenie 't Hart Zeehondenfonds is op veler verzoek opgericht als een eerbetoon aan Lenie 't Hart vanwege haar 43 jaar tomeloze inzet in haar strijd tegen onrecht tegenover mens en dier. Met het geld dat de stichting hoopt te verzamelen bieden de schenkers Lenie 't Hart de gelegenheid om personen en instellingen te steunen die waar ook ter wereld zeezoogdieren willen redden.

 lees hier over Zeehonden in de Waddenzee

⇒ lees hier over opheffing transportverbod bij Doeksen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *