Zeehondenfamilie in nieuwe ‘Sealarium’

LEEUWARDEN – De introductie van de vier zeehonden in het nieuwe zeehondenbiotoop ‘Sealarium’ is vanochtend zeer goed verlopen. Zodra de waterstand in het oude verblijf laag genoeg was, konden de vier zeehonden één voor één hun transportkist in worden gedreven. De vader en oudste dochter mochten als eerste hun nieuwe verblijf verkennen. Daarna volgden moeder en de jongste telg van de familie. De zeehonden zijn nu niet alleen vanaf het pad te bewonderen, maar ook onder water vanuit de onderwatertunnel; een zeer bijzondere belevenis!

Het nieuwe natuurlijke verblijf van de zeehonden is een heus waddenparadijs met een ruime waterpartij. De zeehonden brengen veel tijd in het water door en in het nieuwe verblijf heeft de familie alle mogelijkheid om lekker te zwemmen. De waterpartij is omringd met stranden en duinen en heeft ook in het midden een zandstrand; zo hebben de zeehonden ruim keus om lekker te rusten. Onderdeel van het ‘Sealarium’ is ook de onderwatertunnel. De onderwatertunnel geeft bezoekers de zeer bijzondere ervaring om vanuit het overdekte Naturama de zeehonden onder water te zien zwemmen! Het nieuwe verblijf van de zeehonden heeft doorstromend helder water om ervoor te zorgen dat de zeehonden zeer goed zichtbaar zijn voor het publiek.


De werkzaamheden in Aqua Zoo Friesland houden hier niet bij op. De contouren van het steltlopersverblijf naast het ‘Sealarium’ zijn al zichtbaar en dat biotoop zal in de loop van het aankomende jaar afgerond worden, waarna steltlopers het waddenparadijs compleet zullen maken door in het ondiepe water rond te scharrelen op zoek naar voedsel.

 
Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen, de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden.
 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *