Zeehondencrèche luidt de noodklok

PIETERBUREN – Oprichter Lenie ’t Hart is ten einde raad. Nog nooit is de nood bij de Zeehondencrèche zo hoog geweest. De helft van alle jonge zeehonden in de Waddenzee belandde afgelopen winter ziek bij de Zeehondencrèche in de opvang. Daardoor is het geld voor dit jaar helemaal op. Sterker nog: er is een gat van 100.000 euro. Door de spectaculaire reddingsactie werden weliswaar honderden zeehonden gered en besteedden de media wereldwijd aandacht hieraan. Maar de Zeehondencrèche houdt haar hart vast bij de gedachte dat zo’n ramp elk moment weer kan gebeuren. Daarom trekt Lenie de stoute schoenen aan en roept het Nederlandse publiek speciaal op Dierendag op om 100 mensen te vinden die 1.000 euro willen geven. Zij komt de gift dan persoonlijk bij deze ‘zeehondenredders’ thuis in ontvangst nemen.    

ZeehondencrecheLenie licht toe: “Ook al ben ik inmiddels 71 jaar, graag verzamel ik alle moed en energie in mijn lijf om deze actie succesvol te maken. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets prachtigs als de Zeehondencrèche straks niet meer bestaat? Ik heb veertig jaar gestreden voor de zeehonden. En zolang ik leef, blijf ik dat doen! Voor mij telt elke zeehond. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en krijgen geen subsidie. En het is heel simpel: zonder donateurs geen Zeehondencrèche. Daarom mijn oproep: Welke dierenvriend wil 1000 euro geven om de Zeehondencrèche te redden?  Doet u mee? U bent onze laatste hoop!”

Mensen die willen helpen, kunnen hun bijdrage doneren op giro 8020. Of contact opnemen met de Zeehondencrèche: 0595 526 526, info@zeehondencreche.nl. Lenie ’t Hart zal alle grote gevers persoonlijk komen bedanken. 

Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *