Zeehondencentrum Pieterburen blijft gesloten tot 1 juli

PIETERBUREN – Het Zeehondencentrum in Pieterburen blijft tot in ieder geval 1 juli gesloten voor publiek. Dit besluit is genomen om de continuïteit van de zorg voor zeehonden te waarborgen met in achtneming van de landelijke maatregelen. Het Zeehondencentrum ontvangt al lange tijd geen inkomsten van bezoekers. Daarnaast voelt zij ook hoe groot de impact van de coronacrisis is op de hele samenleving. Daarom is het Zeehondencentrum de actie "Geef een Knuffel" gestart. Hiermee wordt het het centrum gesteund en daarnaast steekt het een dierbare naaste een hart onder de riem.

Om de veiligheid van mens en dier zo veel mogelijk te kunnen waarborgen zal het Zeehondencentrum Pieterburen nog niet open gaan per 1 juni. Het centrum onderzoekt momenteel de mogelijkheden om per 1 juli haar deuren weer te openen voor publiek. Getracht wordt om donateurs wel eerder in de gelegenheid te stellen om het centrum te bezoeken, mits de omstandigheden dit toe laten.

Natuurlijk levert de afwezigheid van bezoekers een verlies voor het Centrum op. Het Zeehondencentrum ziet daarbij dat het bewaken van de publieke gezondheid van de hele samenleving veel vraagt. Het centrum mist haar bezoekers, maar realiseert zich dat mensen in de samenleving elkaar nog veel meer missen. Met de actie "Geef een Knuffel" kan men een unieke zeehondenknuffel bestellen en die als lief gebaar naar een dierbare laten sturen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de opvang van de zeehonden.

De knuffels kunnen worden verstuurd via de website van het Zeehondencentrum. Het Zeehondencentrum zorgt voor verzending en maakt er een heel speciaal cadeautje van. 

⇒ ga hier naar de actie Geef een Knuffel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *