Zeehonden uitgezet

HOLLUM – Zeehondencrèche Lenie ‘t Hart uit Pieterburen zette vanmorgen vier jonge zeehonden uit. Het zijn gewone zeehonden die in juni van dit jaar zijn geboren en in september en oktober in de zeehondencrèche zijn beland. Ze werden ziek aangetroffen op de stranden van Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. Alle vier de dieren hadden last van longwormen.
Zeehondencrèche vrijwilliger Meindert Kamminga kwam met de zeehondenbus en de kisten met de zeehonden naar Ameland. In zijn auto reden ook de stagiaires Manon Hiddes (18) en Caitlin Eindhoven (17) mee.

Hiddes uit Amsterdam en Eindhoven uit Bimmen in Duitsland lopen al een aantal weken stage in Pieterburen en blijven tot de laatste week van januari werkzaam in de crèche. De een doet de opleiding Dierenverzorging in Alkmaar en de ander zit in Velp op school en studeert Eco en Wildlife. In Pieterburen hebben ze een leerzame tijd. Ze leren de dieren te verzorgen, helpen met voeren en hebben een taak in de schoonmaak van de crèche. Het meest bijzondere dat ze tot nu toe hebben meegemaakt is de vrijlating van Poeka, Pluis, Aiden en Bobby, vandaag op het strand van Ameland. Op het Suudwest mochten zij Bobby en Poeka uit hun kisten bevrijden. De andere twee zeehonden werden vrijgelaten door Jildou Tuinenga en Ingrid Kamminga van Ameland.

Meindert Kamminga uit Oostmahorn doet regelmatig een klus voor de zeehondencrèche. Voor het inladen van de dieren zijn ze nog onderzocht. Er zijn haren afgenomen om het DNA te kunnen onderzoeken en de dieren zijn gewogen. Nienke Osinga, medewerkster van de zeehondencrèche, doet onderzoek naar de longwormen. Zij wil ontrafelen waar de explosie van longwormpatiënten vandaan komt. 

 © Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *