Zeehonden ontsnapt

PIETERBUREN – Drie zeehonden wisten op nog onverklaarbare wijze te ontsnappen uit het buitenbad van Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen. Zeehond Ulbe is weer terug. Hij zwom rond in de Pieterbuurstermaar achter de crèche, waar hij met vereende krachten door medewerkers van de Zeehondencrèche kon worden gevangen. Met man en macht wordt er in de Noord-Groningse wateren gezocht naar de overige twee vermiste dieren.

Lenie ’t Hart hoopt dat de andere twee zeehonden snel gevonden worden. “We zoeken alle kanten af en proberen met een bootje naar de dieren te zoeken. Ook houden we de camera’s bij bruggen en sluizen nauwlettend in de gaten. Maar ze kunnen overal naar toe zwemmen, er zijn zoveel sloten en kanaaltjes hier in de omgeving. Mocht iemand de zeehonden zien, neem dan meteen contact op met de Zeehondencrèche: 0595 526 526. Wij sturen dan direct onze medewerkers om de dieren te vangen.”

Bron: Zeehondencrèche Lenie ’t Hart

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *