Zeegrasherstelproject in de Waddenzee

SYLT – Net terug uit Fanø en Rømø ging de reporter van Persbureau Ameland en Waddenpost op pad met vrijwilligers van de Waddenvereniging en Natuurmonumenten die zich hadden aangemeld voor het zeegrasherstelproject. Zeegras kwam voorheen veel voor in de Waddenzee, maar het is nu alweer tientallen jaren om en nabij verdwenen. Bij het Duitse eiland Sylt liggen nog wel grote zeegrasvelden. 

Het zeegrasherstelproject van de Waddenvereniging en Natuurmonumenten voorziet in herintroduceren van het zeegras in de westelijke Waddenzee. De zeegrasvelden kunnen een belangrijke bijdrage bieden aan ondermeer de veiligeheid in het gebied als natuurlijke klimaatbuffer, zoals het mosselproject bij de Feugelpôlle een natuurlijke klimaatbuffer is.

Informatie en observaties, leuke weetjes en grappige details staan gepost op Waddenpost. Met filmpjes, artikelen en fotoseries. Het biedt tevens een kijkje op het Duitse Waddeneiland Sylt, dat zoveel verschilt van Ameland. Om te beginnen ga je er over een dam met de trein naar toe. Sylt heeft rode kliffen, wandelende duinen, een vuurtoren waar een schooltje in zat en een probleem met de kustverdediging. Sylt heeft veel keien uit de laatste ijstijd en Sylt heeft tetrapoden en zandsuppletie. Bovenal heeft Sylt Porsches, Mercedessen en Maserati's. 

Zoek op Waddenpost onder Duitsland naar het eiland Sylt. Daar staan de bijdragen over het eiland. Tik bij ZOEKEN het zoekwoord zeegras in, dan vind je alle bijdragen die over zeegras en dat project gaan.

via deze link kom je op Waddenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *