Zaterdag onvervalste stranddag

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht komende zaterdag een schitterende stranddag, met hoogzomerse temperaturen tot op de kust. In het zuidoosten van het land kan het zelfs tropisch worden, met maximumwaarden van 30 graden.

Daarbij is het voluit zonnig en waait er een matige zuidoostelijke wind. Die aflandige bries voorkomt dat er een koeler zeewindje opsteekt en zorgt er zodoende voor dat het ook aan de boulevards en op de stranden erg warm wordt. MeteoGroup gaat ervan uit van het ’s middags in de meeste kustgebieden tussen 25 en 27 graden zal zijn. Aangezien we in de periode zitten met vrijwel de hoogste zonnestand, is het aan te bevelen om met de vrij hoge uv-index rekening te houden. Die bedraagt namelijk 7, waarmee wordt aangegeven dat een onbeschermde huid al binnen 10 tot 15 minuten rood kan verkleuren.

19 en 20 mei kwamen de temperaturen aan de kust ook al op zomerse waarden uit. Dat waren doordeweekse dagen, daar waar de zonnige warmte ditmaal in een lang weekeinde valt. Het is dus nog even wachten tot de buien van vandaag weg zijn getrokken, daarna glijdt zomerweer ons land binnen.

Ook de rest van het Pinksterweekeinde is het warm met flink wat zon. Wel zijn er een paar lokale onweersbuien mogelijk.

Piet Paulusma belooft ook een warme zaterdag.

lees hier over Piet Paulusma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *