A’82 en ABA loopt op niets uit

BALLUM – Ameland’82 is niet meer in gesprek met Algemeen Belang Ameland. Gisteravond was er beraad tussen de twee partijen, maar volgens diverse getuigen was die bijeenkomst in een kwartier weer afgelopen. De auto’s reden net zo snel weer af als aan. Voorzitter ABA Gerard Vloedgraven bevestigt dat ABA binnen het half uur weer buiten stond. A’82 deelde kortweg mede dat ze niet verder gingen met ABA en weer contact wilden zoeken met het CDA. Vloedgraven: “Het was meer een mededeling dan een gesprek. Dit hadden we ook niet verwacht.”

Tonny de Jong, voorzitter van A'82, bevestigt de manoeuvre van zijn partij. Meerderheid van bestuur en fractie bepaalden dat ze niet verder wilden met ABA en dat de geplande onderhandeling van woensdagavond 4 juni niet door gingen.

Nu mag het CDA weer aanschuiven. In termen van de A’82 voorzitter klinkt dat aldus: “Ameland'82 zal contact leggen met het CDA voor een gesprek!”

Op het gemeentehuis in Ballum was vanmorgen top-overleg gaande. Amelander getuigen hebben in ieder geval de auto van de voorzitter van het CDA de kant van de Jelmeraweg op zien snellen.

Dossier gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *