Zandsuppletie stilgelegd

HOLLUM – Rijkswaterstaat heeft de zandsuppletie op het westelijke deel van Ameland stilgelegd. Dat schrijft Omrop Fryslân op haar website.

De suppleties bij Vlieland en Texel liggen deels ook stil. RWS is niet tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden, schrijft de Omrop. De samenwerking met de aannemer zou zijn opgezegd.

De suppleties zijn nodig voor de hoogwaterbescherming van de eilanden. De stranden worden breder en kunnen gebruikt worden voor recreatie.

Volgens RWS is de veiligheid nog wel gegarandeerd omdat de duinen nog breed genoeg zijn. Er wordt nog gezocht naar een ander bedrijf dat het werk kan afmaken.

→ lees hier het bericht op Omrop Fryslân

Update – De geulwandsuppletie op westelijk Ameland gaat gewoon door, laat Rijkswaterstaat weten. De vooroeversuppletie bij Ameland west was nog niet begonnen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *