Yfke (10) fietst 200 kilometer voor Zeehondencentrum Pieterburen

Vorig jaar is Yfke samen met haar familie een kijkje komen nemen in ons zeehondencentrum. Toen ze er achter kwam dat het centrum bestaat van giften en donaties, riep Yfke: “Ik kom terug met een grote zak met geld!”

De tocht

En Yfke heeft haar woord gehouden! Komende vrijdagmiddag 10 mei rond 15.00 uur arriveert ze in Pieterburen. Samen met haar moeder heeft ze dan een tocht van 200 kilometer achter de rug. Ze fietst in twee dagen vanuit haar woonplaats Dieren naar Pieterburen om daar het opgehaalde bedrag te overhandigen.

Sponsors

Door zichzelf door familie, vrienden en verder iedereen die maar wilt te laten sponsoren haalt Yfke het geld voor het Zeehondencentrum op. Ze haalt geld op door per afgelegde kilometer een bedrag te laten sponsoren. Er zijn zelf mensen die haar voor een groter bedrag per lek gereden band sponsoren.

Adopteren

Yfke’s grootste wens is het exclusief adopteren van een zeehond en deze dan ook zelf een naam te mogen geven. Deze wens zal op 10 mei door haar zelf mogelijk gemaakt worden met het opgehaalde bedrag.

Het zeehondencentrum is blij dat kinderen dit soort initiatieven ontplooien. Het zijn immers de jongste ambassadeurs voor het werk wat het centrum verricht.

Foto (C): Christa Heine Fotografie

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 685

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *