RSS
Zoeken

XTERRA Netherlands uitgesteld

Geplaatst op: 09 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

VELP - De organisatie van de triatlon XTERRA Netherlands, Sporteiland, heeft besloten de editie 2020 die gepland staat op 19/ en 20 september 2020 niet door te laten gaan. XTERRA Netherlands is doorgeschoven naar 11 en 12 september 2021.

Ondanks de versoepelingen in Nederland vanaf 1 juli zorgen de huidige corona maatregelen en de onzekerheid over de komende periode voor onoverkomelijke problemen voor de organisatie van een volwaardig XTERRA-evenement op Ameland, laat Sporteiland weten. "Na een week van extra beraad en overleg met betrokken partijen hebben we ondanks de positieve intenties van alle partijen dit moeilijke besluit moeten nemen. Er zijn te veel beperkingen en er bestaat nog te veel onduidelijkheid over de te nemen maatregelen waardoor het organiseren van een aansprekend sportfeest op Sporteiland Ameland met alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers, zoals wij dat voor ogen hebben, niet mogelijk zal zijn."

De organisatie is intussen bezig met de voorbereidingen van een alternatief crosstriathlon- programma op Ameland in het weekeinde van 18 tot 20 september in de vorm van een Tri-Xperience Ameland. "De bedoeling is dat parcoursen voor het zwemmen, mountainbike en hardlopen in het weekeinde zijn opengesteld voor gebruik. De deelnemers zijn hierbij zelf verantwoordelijk voor de dan geldende hygiëne- en veiligheidsregels. Wij hopen na overleg met de gemeente Ameland en andere belanghebbenden hierover eind juli meer duidelijkheid te kunnen geven."

De deelnemers die al hadden ingeschreven voor XTERRA Netherlands op 19 september krijgen via email in de komende week een bericht over de consequenties van de afgelasting. 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?