Wrak mijnenjager wordt oesterbank

LAUWERSOOG – Wrakduikteam De Zeester uit Lauwersoog en het Wereld Natuur Fonds hebben donderdagochtend 3500 oesters uitgezet op een wrak van een mijnenjager, op de zeebodem boven Ameland. Dat schrijft RTV Noord op haar website. Het is voor het eerst dat een wrak wordt gebruikt als basis voor een oesterbank. De mijnenjager verging in 1944.

Het Wereld Natuur Fonds doet proeven om oesterbanken terug te krijgen in de Noordzee. In 2016 werden al eens ten westen van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden oesters uitgezet. Nu is de Noordzee boven de Waddeneilanden aan de beurt.

Oesterbanken

Oesterbanken zijn goed voor de biodiversiteit in de Noordzee. Bovendien werken ze als golfbrekers. Tot eind negentiende eeuw had de Noordzee veel meer schelpenbanken dan tegenwoordig. Door overbevissing en ziekten zijn heeft er kaalslag plaatsgevonden.

⇒ lees hier het artikel op RTV Noord en bekijk de foto's

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *