WPD primeur elektrische deelauto

NES – De Open Deuren Dag van Wagenborg Passagiersdiensten heeft de primeur met de elektrische deelauto: 'Duurzame oplossing voor Amelanders die naar de wal gaan'

Tijdens de Open Deuren Dag van Wagenborg Passagiersdiensten op zaterdag 11 maart kunnen eilandbewoners voor het eerst kennismaken met het Amelander deelautoproject. Het autodek van De Oerd staat vol met vervoermiddelen van de toekomst, waaronder de eerste elektrische Amelander deelauto.

Even een dag te shoppen, familie- of ziekenhuisbezoek, een cursus of een zakelijke bespreking? Eilanders kunnen vanaf woensdag 15 maart gebruik maken van de Amelander deelauto. Dit initiatief voor en door Amelanders is een duurzame oplossing voor een dagje naar de vaste wal. Er hoeft geen auto mee op de boot, het is goedkoper, beter voor het milieu en er is altijd aansluiting op de sneldienst.

De Amelander deelauto is een initiatief van de Amelander Deelauto Centrale (ADC), die is aangesloten bij het project Friese Deelauto's. Het groene initiatief wordt gesteund door de gemeente Ameland en de provincie Friesland.

Bron WPD

lees ook hier over Amelander Deelauto Centrale

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *