WPD past dienstregeling aan

NES – Wagenborg Passagiersdiensten past de dienstregeling aan en vaart vanaf zaterdag een ‘basisdienstregeling’.

Wagenborg Passagiersdiensten schakelt in verband met de coronacrisis vanaf zaterdag 21 maart a.s. over op een sterk aangepaste dienstregeling. Dit houdt in dat het aantal afvaarten tussen Ameland en Holwerd en Lauwersoog en Schiermonnikoog behoorlijk wordt beperkt.

Door de coronacrisis is de vervoersvraag van en naar de eilanden de afgelopen dagen sterk verminderd. Reizigers geven massaal gehoor aan de oproep van de burgemeesters om de Waddeneilanden niet te bezoeken en het advies van het kabinet om vooral thuis te blijven. Daarnaast heeft een aantal landen om ons heen een uitreisverbod, waar de rederij direct de gevolgen van ondervindt.

Eilanden blijven bereikbaar

Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten: “We houden de eilanden met deze basisdienstregeling bereikbaar, zoals dat van ons verwacht wordt en anticiperen hiermee op wat er op dit moment gebeurt in onze sector als gevolg van de corona pandemie. Tegelijk zijn wij zuinig op onze mensen, door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn. Daarom kunnen wij alleen maar dit besluit nemen.” De rederij is tot deze beslissing gekomen in goed overleg met het ministerie Infrastructuur en Waterstaat en de Veiligheidsregio Fryslân en de transportbedrijven die de eilanden bevoorraden en trekt hierin gelijk op met collega-rederijen.

Faciliteiten

Reizigers moet er verder rekening mee houden dat niet alle faciliteiten in de terminals en aan boord open zijn. In de terminals zijn de servicebalies open vanaf een uur voor de eerste afvaart tot een half uur na de laatste afvaart. Tussen de afvaarten van de ochtend en de middag, zijn de balies gesloten. De winkel van Wagenborg Plaza is vanaf zaterdag gesloten en aan boord van de veerboten zijn de zelfbedieningsbuffetten dicht. De Klantenservice blijft bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden.

Dienstregeling veerdienst Ameland – Holwerd v.v.

Maandag tot en met vrijdag

  • Ameland – Holwerd: 06.15, 08.30, 15.00 en 17.00 uur
  • Holwerd – Ameland: 07.15, 09.30, 16.00 en 18.00 uur

Zaterdag en zondag

  • Ameland – Holwerd: 08.30 en 17.00 uur
  • Holwerd – Ameland: 09.30 en 18.00 uur

Dienstregeling veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v.

Maandag tot en met zaterdag

  • Lauwersoog – Schiermonnikoog: 06.30 en 15.30 uur
  • Schiermonnikoog – Lauwersoog: 08.30 en 16.30 uur

Zondag

  • Lauwersoog – Schiermonnikoog: 09.30 en 15.30 uur
  • Schiermonnikoog – Lauwersoog: 10.30 en 16.30 uur

Sneldiensten en watertaxi’s uit de vaart

Met ingang van zaterdag 21 maart vervallen alle afvaarten van de sneldiensten van en naar beide eilanden. Ook de watertaxi’s gaan uit de vaart.

De watertaxi vaart – om het eiland van medicijnen te voorzien – wel van maandag tot en met zaterdag één keer per dag naar Schiermonnikoog. Op de terugreis van Schiermonnikoog naar Lauwersoog om 09.45 uur, kunnen vier personen geboekt worden. Deze plaatsen zijn alleen telefonisch te reserveren.

Reizigers met een reservering

Met passagiers die nog geboekt staan voor de afvaarten die komen te vervallen, wordt contact opgenomen. De maatregel is in ieder geval van kracht tot en met 6 april a.s., maar kan worden verlengd als de actualiteit daarom vraagt.

Alle afvaarten die wel uitgevoerd worden, zijn te vinden in het afvaartenoverzicht op de website van Wagenborg: www.wpd.nl

Informatie over de maatregelen die Wagenborg Passagiersdiensten treft n.a.v. de coronacrisis leest u op www.wpd.nl/nieuws/coronavirus/

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *