WPD houdt corona in de gaten

Geplaatst op: 13 maart 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Wagenborg Passagiersdiensten houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Op de website van WPD is een informatiepagina ingericht die bij nieuwe ontwikkelingen meteen wordt geactualiseerd.

WPD meldt het volgende: "Als reiziger van en naar Ameland en Schiermonnikoog vertrouwt u op ons om u veilig, comfortabel en verantwoord naar uw bestemming te brengen. Wij begrijpen - met deze wereldwijde uitbraak van het coranavirus - heel goed dat u misschien aarzelt om te gaan reizen of niet goed weten wat te doen. Lees hier het antwoord op de vragen die momenteel het meest aan ons gesteld worden.

Primaire infrastructuur
(13-03, 16.40 uur): Vandaag heeft er een overleg plaatsgevonden van de Veiligheidsregio Fryslân. In dit overleg zijn de diensten van Wagenborg Passagiersdiensten aangemerkt als 'primaire infrastructuur'. Dit houdt in dat de veerdienst als een levensader voor de eilanders wordt gezien en er daarmee voorlopig geen extra maatregelen genomen worden voor het reizen met de veerdienst. De door ons gepubliceerde hygiëne-instructies blijven van kracht.

Wat doet Wagenborg om verspreiding van het virus tegen te gaan?
Wij volgen alle adviezen en maatregelen van de rijksoverheid en het RIVM op. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door extra maatregelen te nemen ten aanzien van de schoonmaak van onze locaties en schepen. Wij adviseren onze medewerkers en reizigers om de adviezen van het RIVM op te volgen. Daarnaast:

  • nemen wij bij voorkeur geen contant geld meer aan;
  • nemen onze medewerkers geen tickets aan om u te helpen bij het inchecken;
  • verspreiden wij op onze locaties en schepen de publieksinformatie die de rijksoverheid beschikbaar stelt waarin informatie gegeven wordt hoe verspreiding tegen te gaan.

Zijn er wijzigingen in de dienstregelingen?
Wij blijven vooralsnog de afvaarten volgens de dienstregeling uitvoeren. We staan in nauw contact met de autoriteiten, zoals de Veiligheidsregio Fryslân en de overheden.

Meer dan 100
Hoe gaat Wagenborg om met het advies om bijeenkomsten van 100 personen of meer te vermijden? Aan boord zitten al gauw meer dan 100 personen. Wij raden reizigers aan de adviezen van het RIVM op te volgen. De reiziger maakt zelf de overweging wel of geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op dit moment zijn er nog geen maatregelen voor het openbaar vervoer, waaronder wij vallen, aangekondigd.

Ik wil mijn autoreservering wijzigen of annuleren, kan dat?
We krijgen veel vragen van ongeruste reizigers die hun reis willen omboeken of annuleren. Wij werken natuurlijk mee aan het annuleren van voertuigreserveringen met een reisdatum tot en met 31 maart. Wij restitueren het betaalde bedrag en brengen alleen annuleringskosten in rekening.

Gewijzigde adviezen/maatregelen
Zodra er nieuwe maatregelen getroffen worden, informeren wij u hierover via deze pagina."

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?