Workshops in Museum Sorgdrager

HOLLUM – In het cultuurhistorisch museum Sorgdrager te Hollum worden in de zomer van 2022 volop workshops georganiseerd. Zo kunnen kinderen onder professionele begeleiding van Mathilda van der Weij verschillende dingen schilderen, zoals de vuurtoren, een zeehond, een walvis of het zeepaardje Snoezy. Een andere workshop is het ‘wakend oog’, waar meer wordt gedaan dan alleen knutselen. Vroeger betekende het wakend oog bescherming voor zeelieden op de woeste zee. Daar wordt tijdens de workshop ook bij stilgestaan. Deelnemers kunnen zelf een wakend oog maken tijdens deze korte cursus.

Voor volwassenen zijn er ook genoeg workshops te beleven, zoals het ambachtelijke speksteen snijden. Uit speksteen wordt uiteindelijk een mooie amulet gesneden dat je na de workshop mee naar huis neemt. Daarnaast kan je ten slotte ook op canvas je eigen juttersgeluk kunstwerk maken met op het strand geraapte vondsten en verf. 

  • voor volwassenen (13 jaar en ouder) 12,50 incl. een museumticket
  • voor kinderen (6 tot en met 12 jaar) 7,50 incl. een museumticket 
  • De workshops zijn iedere woensdag in de vakantie, tot aan 31 augustus 2022
  • start 13:30 uur

Bron Amelander Musea

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *