Verrassend concert in Clemenskerk

NES – Passie, emotie en enthousiasme: dit zijn de drie kernwoorden voor het verrassende concert dat op woensdag 17 augustus 2022 in de Sint Clemenskerk te Nes gehouden zal worden door Jan Noordzij (organist) en Anne-Laure Dollié (mezzo-sopraan). 

De Sint Clemenskerk werd in 2013 door brand verwoest, maar herbouwd en eind 2016 opnieuw in gebruik genomen. Inmiddels is de kerk vanwege het fraai ontworpen interieur een bezienswaardigheid. In deze inspirerende ruimte kunt u tijdens het concert niet alleen komen genieten van bekende klassiekers, maar ook van populaire songs. 

De uit Nederland afkomstige organist Jan Noordzij woont sinds 2011 in Antwerpen, en is daar organist-titularis van de Sint-Walburgiskerk. Hij is enthousiast, gedreven en gepassioneerd. Jan: “Al jaren kom ik op Ameland, ik hou van dit eiland. Ik componeer graag en raak hier steeds weer geïnspireerd. Het is echt geweldig om nu een concert te spelen op het eiland.” 

Samen met de getalenteerde, uit Frankrijk afkomstige, mezzo-sopraan Anne-Laure Dollié vormt hij een duo. Anne-Laure, cantor in de Kathedraal van Antwerpen: “Het is mijn droom om, daar waar ik kom, met mijn stem de diepere lagen in de harten van mensen te bereiken."

Uiteraard zal het Amelander volkslied niet ontbreken op het programma, maar een hoogtepunt zal ongetwijfeld de ‘Skydive-improvisation’ zijn. Organist Jan maakte enkele weken geleden hier op Ameland een tandemsprong en deze unieke ervaring laat hij uit het orgel klinken.

Het concert, waarvoor u van harte bent uitgenodigd, begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Adres kerk: Kardinaal de Jongweg 33 te Nes.

Bron Jan Noordzij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *