Word ploeggenoot van Bauke tijdens de Bauke Mollema Tocht 2018

GRONINGEN – Zaterdag 12 augustus vindt de 6e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. Deze zomerdag staat Mollema klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied in Groningen. Wielrenners kunnen één dag ploeggenoot zijn van een van Nederlands beste wegrenners. De Bauke Mollema Tocht in het kort: fietsen met de profs, goede verzorging, uitstekend uitgepijlde routes over 65, 110 en 165 km en tussensprints met gave fietsprijzen. De inschrijving is nu geopend op www.baukemollematocht.nl.

De sfeervolle Vismarkt in hartje Groningen met veel horeca is dit jaar de start- en finishlocatie en transformeert tot een waar wielerwalhalla. Nadat deelnemers zich daar hebben verwonderd aan de startlocatie, kan gekozen worden voor een rit van 65, 110 of 165 km op wegen die Mollema op zijn duimpje kent. De Groningse/ Friese renner met Amelands bloed –  maakt hier ter voorbereiding van het wielseizoen heel veel kilometers.

De – door Mollema zelf bepaalde – routes gaan langs de prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Tijdens de routes is een tussensprint, waarbij deelnemers kunnen testen of zij de snelheid van Mollema kunnen evenaren. Dit kan op de kasseienstrook bij Zuidwolde. Ook is er uiteraard de ‘beklimming’ van de Mollema Bult en kunnen de deelnemers zich een kilometer lang uitleven door zo hard mogelijk te ‘mollemalen’.

Goede doel: Fiets voor een huis

Fiets voor een Huis is het goede doel voor de Bauke Mollema Tocht. Bij inschrijving kan een vrijwillige bijdrage gedaan worden om mensen in Bangladesh een dak boven het hoofd te bieden. Bauke is ambassadeur van deze stichting.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Bauke Mollema Tocht. Voorinschrijven is mogelijk t/m 30 juli of tot de deelnemerslimiet is behaald. Kijk voor meer informatie op www.baukemollematocht.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *