Woonhuissubsidie voor eigenaren van een rijksmonument

Ben je een particuliere eigenaar van een rijksmonument met woonfunctie? Dan kan je elk jaar tussen 1 maart en 30 april subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De subsidie is voor onderhoudskosten die je in het afgelopen jaar gemaakt hebt, specifiek bedoeld voor kosten die verband houden met het behoud van de monumentale delen van het gebouw.

Kom ik in aanmerking?

Tussen 1 maart en 30 april kan je als particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie woonhuissubsidie aanvragen. Ook leden van een Verenigingen van Eigenaren met een rijksmonument en aandeelhouders van een landgoed komen voor de woonhuissubsidie in aanmerking. Kosten die in het afgelopen jaar gemaakt kan je meenemen in de subsidieaanvraag. Voor werkzaamheden uitgevoerd in het jaar daarvoor kan je geen subsidieaanvraag meer doen.

Voor het aanvragen van subsidie klik hier.

Bron: gemeente Ameland, foto (C): wikipedia

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 613

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *