Wâldgieltjes op Ameland

HOLLUM – De Wâldgieltjes, piepers uit Noordoost Fryslân, zijn op Ameland. De eerste zending werd per slikslee naar het eiland gebracht en de rest met een oude tractor. Klaas Jan Engels, met z'n 89 jaar de oudste groenteboer van Ameland, mocht het eerste kratje in ontvangst nemen.

Aardappelen schillen

Engels kreeg een heel aardappelpakket, inclusief aardappelschilmesje, kruiden en aardappelbier. Hij kan meteen beginnen met het jassen van de piepers. De oudste groenteboer van het eiland werkte twintig jaar in de supermarkt op de groenteafdeling en geniet nu alweer jaren van zijn pensioen.

Kruiwagen

Aan de presentatie van het eerste kratje aardappelen was een streekproductenmarkt verbonden op het terrein van de Coop supermarkt. Ook was er een prijsvraag met een kruiwagen als prijs (zonder aardappelen). "Hoe oud is de oudste groenteboer van Ameland?" Dat was de vraag die beantwoord moest worden en onder de goede antwoorden werd de winnaar getrokken. Greetje de Vries-Engels was de gelukkige. Zij draagt dezelfde naam als Klaas Jan: hij is haar oom. Zij schreef het juiste aantal jaren op, ondanks dat Klaas Jan Engels zelf voor de deelnemers aan de prijsvraag diverse rookgordijnen optrok.

bekijk het filmpje en abonneer meteen op het Kanaal met Ameland filmpjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *