Witte vlinderdag op Ameland

BUREN – Vlinderman en natuurliefhebber Theo Kiewiet uit Buren kwam op Witte Donderdag diverse witte vlinders tegen. Hij noemt de dag dan ook Witte Vlinderdag.

Eind maart dook de eerste dagvlinder op, vertelt Kiewiet. Het was een oud vosje van vorig jaar, dat de winter heelhuids had doorstaan.

Op Witte Donderdag hield Kiewiet het voor onmogelijk dat hij vlinders zou treffen: een actuele temperatuur van 5.9°, Noordoost 5 Beaufort en een windchill al onder nul in de middag: geen omstandigheden waar vlinders van houden.

Toch zag de vlinderteller een prachtig vers uitgekropen geaderd witje aan de zuidkant van een hoog duin op een bloeiende grauwe wilg.

“Een klein oranjebruin (nacht)vlindertje ontglipte me, vele veldhommels trof ik ook op de bloeiende wilgen. Wat een prachtige Witte Donderdag!”

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *