Witsnuitdolfijn op Ameland

HARDERWIJK – In de late avond van zondag 12 juni kreeg Stichting SOS Dolfijn een melding van een gestrande witsnuitdolfijn op Ameland. Twee broers vonden het dier en zorgden dat contact met SOS Dolfijn werd gemaakt. Een team van SOS Dolfijn haalde het dier met de dolfijnenambulance op. In de vroege morgen van Pinkstermaandag kwam het uitgeputte dier het opvangcentrum binnen. Genoemd naar zijn vinders kreeg hij de naam Robbie.

Het gaat om een jong mannetje van 2,5m. Tijdens het transport was de dolfijn rustig en zijn situatie lijkt nu stabiel. Hij krijgt antibiotica en eet gretig de vis die de verzorgers hem geven. Het dier zwemt nog niet zelf en daarom ondersteunen vrijwilligers van SOS Dolfijn hem in het water van het opvangbassin. Medisch onderzoek en observaties zullen verder moeten uitwijzen wat er met de dolfijn aan de hand is.

Vanmorgen was de toestand van de dolfijn nog kritiek. In de loop van de dag is zijn conditie verbeterd.

Sinds 1995 zijn drie witsnuitdolfijnen door SOS Dolfijn succesvol gerehabiliteerd en teruggebracht naar zee. De stichting is een onafhankelijk opererende organisatie die afhankelijk is van donaties en giften. Het Dolfinarium is al jaren hoofdsponsor van de stichting en biedt onderdak voor de opvangwerkzaamheden.

>>> volg hier de Strandvondsten van Ameland

>>> volg hier de Strandvondsten van Ameland mobiel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *