Wippertruck Ameland met pensioen

NES – Vanmiddag heeft KNRM Ameland station Nes afscheid genomen van het Ginaf Kusthulpverleningsvoertuig (KHV). De Ginaf heeft zijn tijd gehad en wordt vervangen door een KHV van het type Unimog 6×6.

De Unimog U2450L 6×6 is een tweedehands voertuig dat dienst heeft gedaan in Duitsland als brandweervoertuig. De Unimog wordt nog omgebouwd; de opbouw van de Ginaf  wordt overgezet op de Unimog. Ook worden de kleuren van de KHV’s op het voertuig aangebracht en moet hij nog RDW worden  gekeurd.

Reddingboot Maria Hofker vertrok ook gistermiddag. Ze gaat per vrachtauto naar IJmuiden voor groot onderhoud dat eens in de zes jaar alle KNRM-boten te beurt valt.

Station Nes staat in die tussentijd niet met lege handen. Een reddingboot van het type Float 500 in combinatie met een Unimog KHV is tijdelijk gestationeerd in Nes.

⇒ bekijk hier foto's van het wippertruck toen het wippertoestel met pensioen ging

 lees hier meer over Ameland en de KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *