Wintertip Ameland aan Tafel

HOLLUM – Een boek om op te vreten, de Ameland aan Tafel van Ria Evers-Dokter. Het ligt nu in de boekhandels op het eiland. Ameland aan Tafel staat vol smakelijke gerechten, verhalen en tradities van Ameland. Het is een 'moeten hebben' voor elke eilandliefhebber, kookboekengek, voor iedereen die houdt van originele verhalen met het hart op het eiland en voor lekkerbekken en liefhebbers van tradities, gewoontes en mooie uitspraken. 

Ria Evers-Dokter, van Ameland, gaat in haar boek met de seizoenen mee. Voor januari beveelt Ria de Brandewien met boänen aan en schreef ze onder meer de verhalen "Niks lekkerder dan boter" en "Dansen in het Badhuus". Ze vertelt over de voorbereidingen in het Badhuus, het dweilen en drogen van de vloer, die bestrooid werd met zand, zodat het lekker zwierde en zwaaide. De houten vloer mocht niet te glad zijn, want je moest er niet op uitglijden. Kijk ook eens naar de Amelander woorden, achterin het boek. Wat is snaaierij en wat is een skilletje? Wat is een mingel en wat een pliesiebakje? Je leest het allemaal in Ameland aan Tafel. Het boek is er al, nu de winter nog.

Ameland aan Tafel kost € 21,50.

lees op het Ameland Boeken blog meer over deze uitgave – tik Ameland aan Tafel in bij 'Zoeken in dit blog' en lees alle berichten over dit heerlijke boek

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *