Wil de ware jongensfiets zich tonen

LEEUWARDEN – Van meiden weten we het wel. Die willen op jonge leeftijd vooral een roze fiets. Mandje voorop en een zitje voor de pop achterop. Maar naar welke fiets gaat de voorkeur van jongens uit?

Zwart, roepen veel ouders als ze een kinderfiets voor hun zoon moeten uitzoeken. Dat is in veel gevallen zeker zo, maar er zijn meer fietsen die jongens wel zien zitten. Zo is er een fiets in wit die er wezen mag. Deze Rocky heeft een stevig uiterlijk, rode velgen, een rood stuur en zwarte spatborden. Deze 14 inch jongensfiets is een echte eyecatcher en valt bij de heren ook absoluut in de smaak.

Nu geel in de mode is, mag de gele 14 inch jongensfiets niet ontbreken. Echt een knaller in een felgele vrolijke kleur waarmee de boys, gecombineerd met zwart onderdelen, helemaal de blits maken. Ook als er nog zijwieltjes aan gemonteerd zijn. Ze rijden er zo op weg.

Fuchsia kleurige wielen voor de jongens

Er is zelfs een Cars kinderfiets voor de jongens met fuchsia kleurige wielen. Vrolijk en hip. Met het woord ‘power’ op de kettingkast kunnen de jongens hier prima mee voor de dag komen.

Een maatje groter komen we bij de 16 inch jongensfiets. In helderblauw, wit, gifgroen of knalrood. En natuurlijk ook in zwart. Dat zijn onder meer de basiskleuren, maar de combinatie van met verschillende felle kleuren maakt deze fietsen tot echte kinderfietsen.

Felle kleuren voor een kinderfiets is veiligheid in het verkeer

Zo’n combinatie van felle kleuren is natuurlijk hartstikke leuk voor de gebruikers, maar bewijst ook in het overige verkeer zijn nut. Zo’n kinderfiets zie je namelijk niet snel over het hoofd en dat is enorm belangrijk.

Kinderen moeten immers veilig kunnen fietsen, of dat nu op het pleintje is of al over het fietspad. Kinderen letten minder op het verkeer. Eigenlijk is het andersom en moet het overige verkeer vooral op fietsende kinderen letten. Vooral de jongsten.

Kinderen letten minder goed op, gaan helemaal op in hun spel

Als kinderen het fietsen eenmaal onder knie hebben, razen ze er vandoor. Ze volgen hun voorganger, doen een wedstrijdje, rijden zomaar de oprit voor hun huis af of knallen van de stoep.

Allereerst moeten ze natuurlijk zelf leren tot hoever ze mogen gaan, maar omdat ze vaak zo opgaan in hun spel en het fietsen op zich, zijn ze vaak niet bedacht op het verkeer door de straat of rond hun speelveldje. Ze genieten van het fietsen op hun kleurrijke tweewieler. De verkeerslessen volgen als ze op de lagere school zitten.

En uiteindelijk is het natuurlijk geweldig om met een mooie kinderrugzak achter op de rug op de fiets naar de basisschool te gaan.

Van partner Twenty4Wevertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *