Wijnmaker Palomar in Restaurant Nobel

BALLUM – Restaurant Nobel verwelkomt op zaterdag 25 juni wijnmaker Juan Manuel Palomar van Bodega Dominio Buenavista van Veleta Wine. Tijdens dit avondvullende evenement zal Juan uitleg geven over zijn wijngaard, zijn wijnen en het prachtige Granada waar hij vandaan komt. Er zal voldoende tijd zijn om de wijnmaker persoonlijk te ontmoeten en meer te leren over de fascinerende wijnregio. Martin Berger, chef-kok van Nobel, zal een bijpassend vijf gangendiner serveren met gerechten die naadloos aansluiten bij de wijnen van Veleta.

Dit diner komt tot stand in samenwerking met Granada Wijnen, een Nederlandse importeur van wijnen alleen uit Granada, Zuid-Spanje. Unieke wijnen met een uitgesproken karakter, uitermate geschikt voor culinaire wijn-/spijscombinaties. www.granadawijnen.nl

Reserveren

Een plek aan tafel kost 99 euro en reserveren kan per e-mail: restaurant@hotelnobel.nl.

Het bedrag is inclusief de bijpassende wijnen, water aan tafel, een aperitief bij ontvangst en koffie of thee na het diner.

Juan Palomar – Veleta Wines 

De wijngaarden van Juan Palomar zijn gevestigd rondom zijn Buenavista landgoed in Granada, Zuid Spanje. De eerste druivenstokken werden geplant in 1992 en gebruikt om er lokale druivenrassen op te enten in 1994. Daarnaast zijn er druivenstokken uit Napa Valley in California overgevlogen om de wijngaard verder aan te vullen (Cabernet Sauvignon en Chardonnay). In 1996 werd de wijngaard uitgebreid met onder andere Merlot. Een enorm waterreservoir dat boven de wijngaarden ligt, verzamelt smeltwater van de nabijgelegen Sierra Nevada en zorgt voor de irrigatie van de druivenstokken.

In totaal bezit Juan Palomar meer dan vijfentwintig hectare aan wijngaarden met een gemiddelde productie van 4.000 kilo druiven per hectare. De grond is samengesteld uit klei en gruis met een hoog kalkgehalte.

De wijnen van Buenavista hebben in de loop der jaren meerdere grote prijzen in de wacht gesleept, waaronder recentelijk de Best wine of Nation-Award tijdens de San Francisco International Wine Competition. 

www.vinosveleta.com

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *