Wie is de nieuwe Pluk van de Petteflet?

HARLINGEN – Heeft u zelf, of iemand die u kent, het ultieme plan om de natuur of ons landschap te redden en mag deze persoon of organisatie daarvoor worden beloond? Geef deze dan nu op voor de Pluk van de Petteflet Natuurwedstrijd, een initiatief van de Nationale Milieufederaties en Vroege Vogels. De Pluk van de Pettefletprijs gaat naar het beste idee om de natuur en/of het landschap in Nederland te verfraaien. De prijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp, waar hoofdrolspeler Pluk zich met succes inzet om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet te voorkomen.           

De landelijke jury, waaronder de zoon van Annie M.G. Schmidt Flip van Duijn, zal in maart 2013 uit alle provinciale genomineerden drie tot vijf kandidaten aanwijzen. Wie van de genomineerden via internet de meeste stemmen weet te vergaren wint de Pluk van de Pettefletprijs, een bedrag van € 3.000,- en een kunstwerk. De winnaar wordt in april 2013 door Vroege Vogels bekend gemaakt.

Opgeven kan via een aanmeldingsformulier en tot 10 februari 2013. Kijk ook op de website van Vroege Vogels voor de selectiecriteria!

Bron: Waddenvereniging

Kremermakelaars

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *