Wetterskip Fryslân zet Woudagemaal in

LEEUWARDEN – In verband met de grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen, in combinatie met gestremde afvoer via het Lauwersmeer, wordt het Woudagemaal bij Lemmer vanaf vandaag aangezet. Het Woudagemaal ondersteunt het Hooglandgemaal nu bij het bemalen van de Friese boezem (het aaneengesloten stelsel van meren, kanalen en vaarten) en draait in elk geval tot en met donderdag dag en nacht door.

In het historische stoomgemaal zijn ook voor deze week de jaarlijkse opleidingsdagen voor technisch personeel gepland. Vanaf dinsdag is het mogelijk het gemaal in werking te bezoeken. Een bezoek moet gereserveerd worden via het online ticketsysteem.

Het Ir. D.F. Woudagemaal uit 1920 staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het stoomgemaal maakt nog steeds deel uit van het waterbeheersysteem van Wetterskip Fryslân.

Bron Wetterskip Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *