Wethouder Vlie waarnemend burgemeester

AdverterenLEEUWARDEN – Tom van Mourik gaat aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Menameradiel. Commissaris van de Koningin John Jorritsma heeft 31 januari  tot deze benoeming besloten. Dit gebeurde na overleg met een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad van Menameradiel.

De in Leeuwarden woonachtige Van Mourik (54) is nu nog wethouder van Vlieland. Ook is hij voorzitter van de VVD-fractie in Provinciale Staten. Eerder was hij wethouder van Leeuwarden. Hij treedt aan op dinsdag 21 februari.

Vrijdag nam Gerrie van Delft-Jaasma na achttien jaar afscheid als burgemeester van Menameradiel. In overleg met de gemeenteraad is ervoor gekozen om voorlopig geen procedure voor een Kroonbenoemde opvolger te starten. Eerst moet duidelijk zijn wat voor consequenties de herindelingsdiscussie voor Menameradiel heeft. Van Mourik is voor onbepaalde tijd benoemd.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *