Reddingboot Ameland uitgemeld

IJMUIDEN – Sommige KNRM vrijwilligers hebben al ijsvrij. Door het aanhoudende winterweer melden de eerste reddingboten van de KNRM zich uit vanwege de ijsgang.

Met de strenge vorst melden reddingboten zich uit, omdat door ijsgang niet meer kan worden gevaren. Schiermonnikoog en Ameland hebben zich uitgemeld op de Waddenzee en ook op het IJsselmeer zijn er reddingstations die de reddingboten buiten dienst hebben gesteld. 

De meeste reddingboten van de KNRM worden aangedreven door waterjets. Zodra er ijsvorming in het water optreedt functioneert de waterjet niet meer, doordat deze geen water kan aanzuigen, maar alleen (pap)ijs. De verwachting is dat de komende dagen nog meer stations zich zullen uitmelden vanwege het strenge winterweer en de daarmee samenhangende ijsvorming.

Bron: KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *