Wetenschap onderzoekt toekomst Morgan

HARDERWIJK – Een groep van (inter) nationale wetenschappers is door het Dolfinarium benaderd om een advies te schrijven over de toekomst van Morgan, de orka die op 23 juni van dit jaar uit de Waddenzee onder Ameland werd gevist. Bij de samenstelling van de groep is het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geraadpleegd. Medio november zal het Dolfinarium zijn conclusies ter toetsing voorleggen aan LNV.

Aan de wetenschappers is gevraagd om antwoord te geven op de vraag ‘Is het terugzetten van Morgan in de natuur een goede en reële optie?’ Afhankelijk van het antwoord van de wetenschappers zal er een vervolgtraject worden bepaald.

In de afgelopen periode zijn er verschillende onderzoeken gestart om tot een toekomstplan voor Morgan te komen. Met behulp van foto-identificatie en DNA-analyse is getracht nadere informatie over de herkomst van Morgan te verkrijgen. Nu is het aan de wetenschappers om met deze informatie een advies te schrijven. Het Dolfinarium zal de jonge orka zo mogelijk terugplaatsen in de natuur.

Bron: Dolfinarium Harderwijk

Ameland Actueel

de Ameland iPhone app 

 

vakantiehuisje in Hollum

www.suudooster.nl

Adverteer hier met uw

Regeladvertentie  ( € 0,15)

 

 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *