Werkgroep Ouderenzorg Ameland opgeheven

BALLUM – De Werkgroep Ouderenzorg Ameland is opgeheven. Dat maakte wetenhouder Linda van der Deen vorige week bekend. "De werkgroep Ouderenzorg heeft de afgelopen maanden meegewerkt aan het opzetten van de visie op ouderenzorg op Ameland," zei de wethouder. "Dat was nodig na het faillissement van Pasana en daarmee ook van de centra voor 24-uursverpleging in Noordoost Friesland." Zorgcentrum De Stelp op Ameland is een van die centra.

"Door diverse zorgpartijen, initiatiefnemers en de gemeente is samengewerkt aan een nieuwe start. Nu het faillissement is afgehandeld en de 24-uursverpleging op Ameland weer gewaarborgd is, is het wenselijk dit onder te brengen bij de totale, brede, keten van zorg, hulp en ondersteuning."

De werkgroep wordt opgeheven en gaat over in de raadscommissie sociaal domein. Die commissie houdt zich bezig met de Wmo, Jeugdhulp en Werk en Inkomen.

Afgelopen maanden heeft wethouder Van der Deen meerdere keren moeten uitleggen wat de werkgroep nu precies deed. Dat verhaal bleef tamelijk abstract. De werkgroep was er ter ondersteuning en advies van het college en bracht naar buiten wat de gemeente belangrijk vindt.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *