RSS
Zoeken

Wereldjongerendag Ameland op tv

Geplaatst op: 25 januari 2019 - Categorie: School & Vereniging

Foto Theo Kiewiet

NES - Komende zondag is Ameland alweer op de televisie. Het eiland wordt genoemd in tv-spellen, bezongen in reclameboodschappen en komt aan de orde in praatprogramma's. Zondag 27 januari wordt vanaf 10:30 uur de pontificale eucharistieviering van de Wereldjongerendagen rechtstreeks uitgezonden door de KRO, op NPO2.

Panama
De Wereldjongerendagen worden gehouden in Panama. Dat is en heel eind weg. Voor de Nederlandse jongeren die niet naar Panama kunnen reizen wordt een jongerenweekend op Ameland georganiseerd. Op vrijdagmiddag komen ze op Ameland aan en verzamelen zich in 'De Paasduun' naast de kerk. Vervolgens is er een Panama-programma en vrijdagavond een dagsluiting in de Sint Clemenskerk. De zaterdag begint met om half acht een eucharistieviering in de kerk met hoofdcelebrant Monseigneur Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam.

Daarna zijn er catechese-workshops in meerder locaties, onder meer in de Kardinaal de Jongschool. De middag is er voor een fikse strandwandeling.
Het avondprogramma staat in het teken van de 'Avond van Barmhartigheid'. 

Op Televisie
Zondagmorgen zendt de KRO de viering rechtstreeks vanuit de Sint Clemenskerk. De parochie nodigt alle Amelanders en gasten uit.

WJD@home
Na de viering zijn alle kerkbezoekers welkom voor koffie in de 'De Paasduun'. Zondagmiddag is er een college-tour en een afsluiting in de kerk. De Wereldjongerendag viering op Ameland wordt WJD@home genoemd.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?