Werelderfgoed logo en Weekend

HOLLUM – Waddenzee Werelderfgoed heeft een eigen logo. 
De Duitse en Nederlandse verantwoordelijke minister en demissionaire minister hebben, zoals het nu lijkt, gekozen.

De winnaar is het logo dat door MerkMakers uit Leeuwarden is ontworpen. In de discussie naar aanleiding van de presentaties van 29 ontwerpen kreeg lang niet alles een positief commentaar. Sommige logo’s werden geassocieerd met de uitvaartbranche in plaats van met het werelderfgoed Waddenzee. Anderen herkenden reeds bekende logo’s in de ontwerpen, vonden de kleuren te flets of de letters niet sprekend genoeg. Na meer dan twee maanden delibereren is de keuze gevallen op een blauw lint met zwarte en blauwe letters.

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt zaterdag 19 juni de Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee van de Unesco in ontvangst. Hiermee is de Waddenzee officieel Werelderfgoed. Dat laat het Ministerie van LNV weten.

Kishore Rao van de Unesco komt daarvoor naar Lauwersoog om daar op de boot de Waddenzee tot Werelderfgoed te verklaren. Dan zal ook het nieuwe logo voor Werelderfgoed Waddenzee worden onthuld en wordt de start gegeven van het ‘Werelderfgoedweekend’ in Nederland.

Fotowedstrijd:
Tijdens het Eerste Nationale Werelderfgoederen Weekend wordt er een fotowedstrijd gehouden. De opdracht is: het Werelderfgoed van keuze op een bijzondere wijze in beeld brengen. Tot 21 juni 2010 kan digitaal worden ingezonden. Een deskundige jury van professionele fotografen beoordeelt de inzending en bepaalt drie prijswinnaars.
Meer info over programma’s en fotowedstrijd on www.werelderfgoed.nl.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *