Werelderfgoed Informatiecentrum

AMSTERDAM – In het voorjaar van 2013 wordt het Nationaal Werelderfgoed Informatiecentrum geopend in gebouw De Bazel te Amsterdam. Een wereldprimeur, want er is nog nergens een nationaal bezoekerscentrum in de bij UNESCO aangesloten landen. Gisteren is de overeenkomst getekend door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de gemeente Amsterdam en de Stichting Werelderfgoed Nederland.

Het programma van het Nationaal Werelderfgoed Informatiecentrum is actief, actueel en voor iedereen dé ideale plek om kennis te maken met het UNESCO Werelderfgoed. Behalve de Amsterdamse grachtengordel staan er nog acht andere Nederlandse erfgoederen op de UNESCO Werelderfgoed lijst: Kinderdijk, de Stelling van Amsterdam, de Beemster, het Rietveld-Schröderhuis, het Woudagemaal, Schokland, Willemstad op Curaçao en de Waddenzee.

Eén van de speerpunten van het nieuwe kabinet is om de bekendheid van het Nederlands Werelderfgoed te vergroten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de gemeente Amsterdam en de Stichting Werelderfgoed Nederland tekenden een samenwerkingsovereenkomst. De ontwikkeling van het Nationaal Werelderfgoed Informatiecentrum wordt nu gestart.

Bron: Amsterdam.nl

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *