Weidevogels gedijen goed op de eilanden

HOLLUM – De Agrarische Natuurvereniging Waddenvogels is zeer content met de uitkomsten van de vogelstand op de Waddeneilanden. Dat laat Piet IJnsen namens de Waddenvogels weten. IJnsen is voorzitter van het samenwerkingsverband van drie ANV’s van Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

"Ondanks een koud en droog  voorjaar was het toch een goed weidevogeljaar voor de Waddeneilanden," schrijft de voorzitter.

"De vier kritische hoofdsoorten, de kievit, grutto, scholekster en de tureluur hadden allen een goed broed succes, waarbij de groei van het aantal broedparen van de scholeksters een stijging liet zien van 25%  t.o.v. het aantal broedparen in 2012. Deze stijging was het grootst op Terschelling en in mindere mate op Ameland en Schiermonnikoog.

Ook het aantal broedparen van de tureluur steeg in aantallen. De kievit en de grutto konden zich goed handhaven.

Dit succes is niet alleen te danken aan de goede omstandigheden op de eilanden, maar ook mede te danken aan de inzet van beheerders en nazorgers op de drie eilanden."

>>> lees hier meer over ANV Waddenvogels 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *