Wegwerkzaamheden tussen Stiens en Hallum

LEEUWARDEN – In juni starten de werkzaamheden aan de weg tussen Stiens en Hallum (N357). De provincie neemt verschillende maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg wordt breder, de bermen worden steviger en er komen aparte paden voor fietsers en trekkers. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december klaar.

De provinciale weg N357 is niet veilig genoeg. De weg heeft veel bochten en oversteekpunten. Ook het vele landbouwverkeer en de zachte bermen kunnen voor problemen zorgen. Vooral bij slecht weer en duisternis spelen deze problemen.

Verkeershinder

De weg blijft gewoon open tijdens de werkzaamheden. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Het verkeer wordt mogelijk geregeld met verkeerslichten. De maximumsnelheid gaat op stukken omlaag naar 30 km/uur. Hierdoor kan enkele minuten reistijdvertraging ontstaan. De provincie stelt strenge eisen aan de reistijdvertraging vanwege de bus richting Holwerd.

Hallum-Holwerd

De wegwerkzaamheden tussen Stiens en Hallum zijn onderdeel van het overkoepelende project Stiens-Holwerd. Het project is opgedeeld in twee fasen, want het zou teveel hinder opleveren als de weg van ruim 20 kilometer in één keer wordt aangepakt. Volgens planning start de provincie eind 2012 met het gedeelte tussen Hallum en Holwerd. Meer informatie is te vinden op de website www.fryslan.nl/stiensholwerd.

Bron: Provincie Fryslân

>>> klik op het kaartje voor een vergroting

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *