Wegwerkzaamheden bij Holwerd

HOLWERD – Provincie Fryslân werkt vanaf maandag 25 februari op meerdere plekken aan de N358, waaronder bij Holwerd. De weg vanaf de veerdam bij Holwerd is soms erg druk. Veel auto’s vertrekken tegelijkertijd vanaf de boot en de parkeerplaats. Soms loopt het verkeer daardoor bij Holwerd vast.

Voor een betere doorstroom wordt er een linksaf-vak aangelegd op het kruispunt van de Grândyk (N356) en de Fiskwei (N358 richting Ternaard). Via dit linksaf-vak sorteert het verkeer richting de Fiskwei straks voor. Verkeer richting Hallum kan zo vlot door rijden. Ook wordt het voet- en fietspad samengevoegd. Daarnaast is de bestrating in Holwerd op de N358 toe aan onderhoud. De Fiskwei en Ternaarderdyk worden daarom in de periode van half april tot eind mei opnieuw bestraat. Zo kan deze weg de komende jaren weer veilig worden gebruikt.

Om de N358 in Holwerd te kunnen herstraten, wordt de weg zes weken afgesloten. De paralelweg blijft open. Het verkeer vanuit Ferwert en vanaf Ameland richting Ternaard/ Lauwersoog wordt omgeleid via Dokkum. Het verkeer vanuit Groningen/ Lauwersoog richting Holwerd wordt bij Metslawier omgeleid via Dokkum.

Bron: Gemeente Ameland

bekijk hier Holwerd Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *